Πορτοκαλί φρεσκάδα: κέικ πορτοκάλι-παπαρουνόσπορος



Καλημέρα όλη μέρα!

Τελευταία πειραματίστηκα με παπαρουνόσπορο, λεμόνι και πορτοκάλι στα κέικ και έτσι αποφάσισα να βάλω εδώ αυτή τη συνταγή που προέκυψε από τον χτεσινό μου πειραματισμό. Βρήκα το αποτέλεσμα πολύ ελαφρύ και αρωματικό! Το κεκάκι αυτό δεν περιέχει γαλακτοκομικά ή ζάχαρη και δεν χρειάζεται μίξερ! Μόνο καλή διάθεση και αγάπη!

Θα χρειαστούμε:

  • 245 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 115 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα σε σκόνη στο μούλτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
  • 2 αυγά
  • 160 ml χυμό πορτοκαλιού (ήταν χυμός από 2 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια)
  • ξύσμα από μισό ή και ένα (κατά προτίμηση ακέρωτο και βιολογικό) πορτοκάλι
  • 6-10 κουταλιές της σούπας μέλι, αναλόγως πόσο γλυκό ή άγλυκο θέλουμε το κέικ μας
  • 100 γρ. λάδι καρύδας

Η παρασκευή είναι πολύ απλή, ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά (αλεύρι, σκόνη αμυγδάλου, baking & σόδα, παπαρουνόσπορο και ξύσμα) και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά μας καλά χτυπημένα, τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι καρύδας και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ για να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά μεταξύ τους. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια ελαφρώς λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπως όλα τα κέικ, εγώ το έψησα στους 150 βαθμούς για περίπου 1μιση ώρα. Μέχρι δηλαδή να φουσκώσει και βυθίζοντας ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του, αυτά να βγαίνουν στεγνά.


Καλή επιτυχία και θα χαρώ με σχόλιά σας!!

Σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste


FACEBOOK

INSTAGRAM

Σχόλια