Λεμονάδα με δυόςμο και τζίντζερ

Καλό μηνα σε όλους και όλες!
Θα περίμενε κανείς ότι τέτοιες μέρες το μόνο που θα μπορούσα να ποστάρω θα ήταν οτιδήποτε γύρω από τον ερχομό του μικρού μας Έκτορα στην οικογένεια κατά το τέλος Μαΐου! Και η αληθεία είναι οτι πράγματι βρίσκομαι σε μια φαςη που δεν σκέφτομαι πολλα πέρα απο αυτο!

Παρόλα αυτα, προτιμώ τωρα τουλάχιστον ολα αυτα τα συναισθήματα, περιςςοτερο να τα ζω σε ολη τους τη διάσταση παρα να τα περιγράφω. Θα έρθει σιγουρα και η στιγμή που θα εμπνευστώ κατι σχετικο, αλλα για την ώρα προτίμησα να σας δώσω μια ιδέα για μιά δροσερή λεμονάδα-ανακουφιςη τωρα με τις μεγάλες ζεστες!

Θα χρειαστούμε:
  • 2 lt νερό
  • 160 ml χυμό λεμονιού 
  • περίπου 6-8 κουταλιές της σούπας μέλι (ανάλογα με το ποσο ξινή-λεμονένια ή γλυκιά την προτιμάτε)
  • αρκετό φρέσκο δυόσμο
  • ένα μέτριο κομματι τζίντζερ κομμένο σε φετάκια (και εδω η ποσότητα εξαρτάται από το ποσο πιπεράτη την θελετε)
  • 3, 4 φέτες λεμονιού


Βάζουμε ολα μας τα υλικά εκτός απο το μέλι σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια καλή βράση για μερικά λεπτά ώστε να ελευθερωθούν ολα τα αρώματα. Σουρώνουμε σε μια κανάτα αφήνοντας μεςα μερικά απο τα κομματάκια του τζίντζερ και λιγα φυλλαράκια δυόσμου. Αφού κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε καλα να ενσωματωθεί στη λεμονάδα. Την κρατάμε στο ψυγείο και την σερβίρουμε για δυνατή γεύση ως εχει ή, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αραιωμένη με παγωμένο νερό-και για όποιον θελει φυσικά και παγάκια!
Ειναι τέλεια για απογεύματα στη βεράντα ή την αυλή μας, αλλα και για καθε στιγμή που αναζητάμε τη φρεςκάδα και τη δρόσια καταμεςίς του ζεςτού Μεςογειακού καλοκαιριού!




Σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου