B L A C K~B E A U T Y : κέικ με μπανάνα & χαρούπι

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες!!

Τις τελευταίες μέρες έφτιαξα δύο φορές αυτό το λαχταριστό κέικ με μπανάνα και χαρουπόςκονη. Αν και πιο χειμωνιάτικο ως γεύση και αίσθηση άρεσε πολύ σε όλη την οικογένεια αλλά και σε φίλους μας, οπότε είπα να βάλω τώρα τη συνταγή του και ας λιμπιζόμαστε οι περισσότεροι παγωμένες φέτες καρπούζι, γρανίτες, παγωτά και δροσερά κοκτέιλ!

Για το κέικ λοιπόν θα χρειαστούμε: 

- 100 γρ. χαρουπόςκονη ή αλεύρι χαρουπιού 
- 145 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
- 115 γρ. ανακατεμένα καρύδια και αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη στο μούλτι
- 50 γρ. ζάχαρη καρύδας 
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- κανέλα 
- φυσική βανίλια 
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά 
- 115 γρ. λάδι καρύδας
- 5-6 κουταλιές της σούπας μέλι 
- μαύρες σταφίδες 

Δεν θα χρειαςτούμε καθόλου μίξερ. Ανακατεύουμε απλά σε ένα μεγάλο μπολ την χαρουπόςκονη, το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, σόδα και baking, κανέλα και βανίλια (ποσότητες κατα βούληση) και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Χτυπάμε στο μούλτι τις μπανάνες μας με τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα με ολα τα παραπάνω υλικά ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το μέλι, σταφίδες όςες θέλουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να ενσωματωθούν καλά όλα μας τα υλικά. 
Σε μια μακρόστενη φόρμα αλείφουμε λίγο λάδι καρύδας και ρίχνουμε το μείγμα μας. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μιάμιση ωρα περίπου. Έτσι δηλαδή το έψησα εγώ, κάθε φούρνος όμως ειναι και διαφορετικός οπότε όσον αφορά το ψήσιμο κάντε τα κουμάντα σας!

Πολύ μεστή και πλούσια, γεμάτη γεύση ως αποτέλεσμα, ταιριάζει πολύ με ελληνικό καφεδάκι αλλά και βέβαια και με όλων των ειδών τα τσάγια!


Αν το φτιάξετε περιμένω τα σχόλια σας εδώ με εντυπώσεις σας!
Καλή επιτυχία!

Σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste 





Σχόλια