Φθινοπωρινές χαρές: μαρμελάδα σταφύλι



Καλημέρα και να έχετε μια όμορφη, δημιουργική Παρασκευή!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ απλή συνταγή για μαρμελάδα σταφύλι που σκαρφίστηκα τις προάλλες στην κουζίνα μου, καθώς έπλενα τριών ειδών σταφύλια και σκεφτόμουν πώς μπορώ να τα αξιοποιήσω, εκτός από το να τα φάω ως φρούτο φυσικά. Αποφάσισα να αποπειραθώ να τα κάνω μαρμελάδα λοιπόν και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

Χρησιμοποίησα:

  • 1 κιλό σταφύλια από 3 ποικιλίες: σουλτανίνα, φράουλα και κορινθιακή σταφίδα
  • 200 γρ. μέλι
  • λίγη φυσική βανίλια (τα σποράκια από το κλωναράκι δηλαδή)

Έβαλα όλα τα υλικά μου σε μία κατσαρόλα και τα σιγόβρασα ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα σταφύλια και να βγάλουν τους χυμούς τους. Στη συνέχεια τα έλιωσα με το ραβδομπλέντερ (χειρός, αυτό με το οποίο κάνουμε και τις σούπες) και συνέχισα το βράσιμο, ώσπου να πήξει αρκετά η μαρμελάδα. Έσβησα το μάτι, αφήνοντας όμως επάνω την κατσαρόλα για να δέσει και να κρυώσει το περιεχόμενό της. Αργότερα, μετέφερα τη μαρμελάδα σε βάζο που προσωπικά δεν αποστείρωσα μιας και ξέρω πως η συγκεκριμένη μαρμελαδίτσα θα καταναλωθεί άμεσα!
Αυτά! Τόσο απλά, γρήγορα και με 3 μόνο υλικά. Εκτός από τις κλασικές χρήσεις, νομίζω πως η μαρμελάδα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τάρτες, cheese cake, στο γιαούρτι ή ακόμα και σε παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ως σιρόπι-topping! Yam!



Σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste


FACEBOOK

INSTAGRAM

Σχόλια