Λαχταριστό τοστ μήλου!



Πρώτα απ' όλα καλό μήνα!! Να είναι ο Δεκέμβρης σας όμορφος, ξεχωριστός, φωτεινός και εορταστικός ΑΝ θέλετε και το νιώθετε και όχι γιατί πρέπει ή γιατί το ημερολόγιο το επιβάλλει.

Δεύτερον, σας αρέσουν τα τοστ;;
Εμένα πολύ! Λέγοντας ή ακούγοντας όμως τη λέξη 'τοστ' σχεδόν πάντα έχουμε στο νου μας το γνωστό τοστ με το τραγανιστό ψωμάκι και το τυράκι να λιώνει, άντε και λίγη ντοματούλα ή κανένα αλλαντικό για τις έξτρα πινελιές στη γεύση.

Εγώ όμως θα σας προτείνω εδώ ένα λίγο διαφορετικό και...χμ, γλυκό τοστ! Για εμένα ανήκει στην αγαπημένη κατηγορία "comfort food", που δεν είναι άλλο από φαγητά, σνακ, γεύματα και τροφές που μας ζεσταίνουν την καρδιά και είναι παρήγορα για το στομάχι και την εκάστοτε ψυχοσυναισθηματική μας κατάσταση. Γιατί ναι, το φαγητό δεν είναι μόνο θρέψη ή ικανοποίηση του ενστίκτου της επιβίωσης, αλλά πολλά ακόμα πράγματα.
Τέτοια φαγάκια είναι συνήθως τα μαμαδο-φαγάκια, ό,τι δηλαδή μας έφτιαχνε και μας φτιάχνει, στους τυχερούς, έως και σήμερα, η γλυκιά μας η μανούλα ή και διάφορα άλλα που μας έχουν ίσως προτείνει ή που έχουμε εφεύρει εμείς και τελικά καθιερώσει ως τέτοια.

Το παρακάτω λοιπόν είναι ένα πανεύκολο σνακ για όσους αγαπούν τα μήλα, τα γλυκά με μήλα, το συνδυασμό χειμώνα-μήλα, το τσάι, τη βροχή, το κρύο, τη σπιτική θαλπωρή του χειμώνα με λίγα λόγια.

Έφτιαξα πρόσφατα και μια μηλόπιτα από συνταγή της γιαγιάς μου αλλά σε δική μου παραλλαγή και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και σκεφτόμουν λοιπόν να κάνω ένα ανάλογο post εδώ στο blog. Ήρθε όμως αυτό το μαγικό μηλο-τοστάκι και με συνεπήρε οπότε άφησα το post για τη μηλόπιτα να περιμένει στην ακρούλα για λίγο!

Παίρνετε λοιπόν δύο φέτες από το αγαπημένο σας ψωμί για τοστ ή το αγαπημένο σας ψωμί γενικότερα. Η άποψή μου είναι ότι το αποτέλεσμα είναι ΠΟΛΥ πιο γευστικό όταν χρησιμοποιούμε μαύρο ψωμί (άλλωστε δεν το έχω δοκιμάσει καν με άσπρο), αλλά περί ορέξεως, πραγματικά κολοκυθόπιτα!!
Βάζετε την τοστιέρα να ζεσταίνεται και:
Αλείφετε με βουτυράκι (χρησιμοποίησα Lurpak ανάλατο) το ψωμάκι σας και στρώνετε στη μία φέτα πολλές και αρκετά λεπτές φέτες φρέσκου μήλου. Πασπαλίζετε με ελάχιστη ζαχαρίτσα (μαύρη, άσπρη, ζάχαρη καρύδας ή ό,τι προτιμάτε, ακόμα και μέλι!), ρίχνετε λίγη κανελίτσα και μερικές μαύρες σταφίδες εδώ και εκεί, καπακώνετε με την άλλη φέτα ψωμιού και το ψήνετε όπως θα ψήνατε και ένα οποιοδήποτε κοινό τοστ.

Μα είναι τόσο λαχταριστό και πάναπλο που θα το φάτε και θα εύχεστε να είχατε άλλο ένα! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Φτιάξτε και ένα τσαγάκι για να ολοκληρωθεί αυτή η τελειότητα, καθίστε και στον καναπέ σας με το κουβερτάκι σας και απολαύστε τα με ευγνωμοσύνη, σκεπτόμενοι ότι η χαρά είναι στα μικρά και τα απλά και ότι η ζωή μας τελικά είναι πολύ μικρή για να τη σπαταλάμε σε γκρίνιες και αρνητικές σκέψεις!

Σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste


FACEBOOK

INSTAGRAM

Σχόλια

  1. Μμμμ!!!
    Σαν μικρή, τετράγωνη, πανεύκολη μηλοπιτίτσα!!!
    Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, είναι πανεύκολο και λαχταριστό!!!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου