The Banana Series-Part 3 / εύκολο παγωτό μπανάνα

Σήμερα θα σας πω ένα μυστικό (γιατί συνταγή, με την κλασική έννοια του όρου, δεν το λες!) για πανεύκολο, υγιεινότατο και πάρα πολύ γρήγορο παγωτό! Στις διακοπές μας το φτιάχναμε σε καθημερινή βάση και σε διάφορες παραλλαγές και γινόταν κάθε φορά ανάρπαστο! Από μικρούς και μεγάλους!

Θα σας πω τον βασικό τρόπο παρασκευής του και θα σας δώσω στη συνέχεια μερικές ιδέες για να το εμπλουτίσετε, παρόλο που και ολόσκετο είναι πραγματικά πεντανόστιμο!

Για μία μερίδα παγωτού κόψτε μια ώριμη μπανάνα σε ροδέλες και βάλτε την σε σακουλάκι στην κατάψυξη. Για να πετύχει το παγωτό, η κομμένη μπανάνα (ή οι μπανάνες αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα) χρειάζεται να παγώσει για τουλάχιστον ένα 24ωρο. Προσωπικά έχω μόνιμα πολλά σακουλάκια με μπανανούλες στη κατάψυξη, ώστε να μπορώ να φτιάχνω παγωτάκι ανα πάσα στιγμή!

Βάζουμε, λοιπόν, τις παγωμένες ροδέλες στο μούλτι, διαχωρίζοντάς τες όσο περισσότερο μπορούμε, και ρίχνουμε ελάχιστο γάλα, με το μάτι, πχ 2, 3 κουταλιές της σούπας. Εγώ έβαλα γάλα αμυγδάλου, γιατί δεν καταναλώνουμε στο σπίτι ζωικά γάλατα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε. Βάζουμε και μια μυτίτσα της κουταλίτσας του γλυκού σπόρους φυσικής, φρέσκιας βανίλιας (λοβός βανίλιας και ΟΧΙ βανιλίνη!) και ξεκινάμε το χτύπημα. Χτυπάμε σιγά σιγά και με προσοχή για να μην 'κάψουμε' το μιξεράκι μας, σταματάμε δηλαδή αν δούμε ότι 'μπλοκάρει', ρίχνουμε αν χρειάζεται ελάχιστο ακόμα γάλα και συνεχίζουμε.

Το παγωτό μας είναι έτοιμο, σερβίρεται και καταναλώνεται αμέσως γιατί λιώνει και εύκολα! Η υφή και η γεύση του θα σας εντυπωσιάσει, καθώς είναι παντελώς παγωτένιο, τί και αν στην ουσία αποτελείται από 1 μόνο υλικό και το καλύτερο, χωρίς καθόλου γλυκαντικά!




Προσθέτοντας στο χτύπημα λίγο κακάο ή και χαρουπόσκονη (ανάλογα με το πόσο σοκολατένιο-σκούρο-'κακαένιο' κλπ το θέλετε) και λίγο μέλι, έχετε υπέροχο παγωτό σοκολάτα (-μπανάνα)! Βάζοντας και μερικά καρύδια, έχετε ένα ωραιότατο παρφέ!

Περιμένω εντυπώσεις σας, όσο κρατούν ακόμα οι ζέστες! Αν και...γιατί όχι, το παγωτό δεν μπορεί να είναι και ένα αλλιώτικο χειμωνιάτικο επιδόρπιο;;! ;-)


Σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste


FACEBOOK

INSTAGRAM

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου