Εύκολα, υγιεινά και λατρεμένα σοκολατάκια!




Καλημέρα σας και καλή Κυριακή!

Όσο φθινοπωριάζει, κάποιοι από εμάς, ίσως, χουχουλιάζουν περισσότερο σε καναπέδες με κουβερτούλες κοιτώντας τη βροχή από το παράθυρο, με καλτσάκια και ζεστά τσαγάκια, σουπίτσες αλλά και...μερικές περισσότερες λιγουρίτσες για κάτι γλυκό, καθώς κρυώνει λίγο-λίγο ο καιρός.

Σας δίνω σήμερα λοιπόν μια συνταγή για πανεύκολα και υγιεινά σοκολατάκια, χωρίς ζάχαρη, που γίνονται στο λεπτό κυριολεκτικά και, φτιάχνοντάς τα ας πούμε από το απόγευμα/βράδυ, μπορείτε να τα απολαύσετε την επόμενη αμέσως ημέρα, που θα έχουν κρυώσει και σφίξει ικανοποιητικά.

Η συνταγή δεν είναι δική μου, είναι από αυτό εδώ το blog, όμως τη νιώθω πολύ δική μου πλέον μιας που τα σοκολατάκια αυτά τα φτιάχνω πολύ συχνά στο σπίτι μας και πάντα ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους! Κανείς δε, δεν μπορεί να πιστέψει ότι αποτελούνται από μόλις 3 υλικά!


Για 15 περίπου λοιπόν σοκολατάκια θα χρειαστούμε:

  • 40 γρ. κακάο
  • 40 γρ. λάδι καρύδας (το βρίσκουμε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα ή και σε μεγάλα σούπερ-μάρκετ)
  • 60 γρ. μέλι
  • λίγα σποράκια φρέσκιας βανίλιας (από λοβό βανίλιας)

Τα σύνεργά μας είναι μόνο ένα μεγάλο μπρίκι, ένα κουταλάκι και φόρμα-θηκούλες σιλικόνης για σοκολατάκια. Φόρμες σιλικόνης όλων των ειδών βρίσκετε σε μαγαζιά με είδη μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, σε κάποια σούμερ-μάρκετ, και ίσως και στο ΙΚΕΑ. Δεν είναι κάτι, πάντως, δυσεύρετο.

Για να φτιάξουμε τα σοκολατάκια, πολύ απλά λιώνουμε -αν δεν είναι ήδη σε υγρή μορφή- το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά στο μπρίκι μας, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί μέσα στο λάδι (να μη μείνουν γρομπαλάκια δηλαδή) και να ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε και το μέλι και τη βανίλια και ξανα-ανακατεύουμε καλά. Όλα αυτά με γρήγορες κινήσεις και σε μόλις ελάχιστα λεπτά και χαμηλή φωτιά γιατί θέλουμε το μείγμα μας να είναι σχετικά λεπτόρευστο και να μη γίνει μια πηχτή μάζα. Μόλις ανακατευτούν όλα μαζί καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, και με το κουταλάκι μας γεμίζουμε τις θηκούλες σιλικόνης με τη θεϊκή αυτή σοκολάτα! Τελειώνοντας, βάζουμε τη θήκη με τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν για ένα βράδυ ή και ένα 24ωρο. Όταν είναι έτοιμα μπορούμε να τα ξεφορμάρουμε, αλλά γενικά διατηρούνται στο ψυγείο, εκτός ψυγείου λιώνουν σχετικά εύκολα.

Η κόρη μου που είναι 2 χρονών και δεν τρώει κανένα έτοιμο, επεξεργασμένο γλυκό και τίποτα που να περιέχει λευκή ζάχαρη και γενικά ζάχαρη, τα συγκεκριμένα σοκολατάκια τα τσακίζει!

Φαντάζομαι πως τα σοκολατάκια αυτά μπορούν να γίνουν υπέροχα και με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, όπως και με τρίμα ξηρών καρπών ή και πχ ολόκληρα φουντούκια. Σκέφτομαι μάλιστα ότι στη ρευστή της μορφή ακόμα, πριν δηλαδή μπει σε θήκες και στο ψυγείο, αυτή η σοκολάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως και ως 'σιρόπι' σε κάποιο σπιτικό παγωτό!

Εμπνευστείτε και αυτοσχεδιάστε και αν πετύχετε κάτι ενδιαφέρον, πείτε μου και εμένα!

Σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste


FACEBOOK

INSTAGRAM

Σχόλια

  1. Πραγματικά, είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα, και σηκώνουν πολλές παραλλαγές!!
    Μα το κυριότερο είναι πως είναι σούπερ υγιεινά και έτσι οι όποιες ενοχές, πάνε περίπατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι! και τώρα που βαραίνει σιγά σιγά ο καιρός με έπιασε και τα έφτιαξα, είχα πολύ καιρό να τα φτιάξω!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφη πρόταση Δανάη!
    Χαίρομαι γιατί βλέπω όλο και περισσότερους να ανακαλύπτουν την αξία των απλών φυσικών τροφών και να δημιουργούν έξυπνα γλυκίσματα που κερδίζουν μικρούς μεγάλους :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ'ευχαριστώ! ως μαμά δεν έχω και πολύ χρόνο στη διάθεσή μου να πειραματιστώ στη κουζίνα όσο και όπως θα ήθελα, για αυτό και όταν ανακαλύπτω τέτοια εύκολα και τόσο αξιόλογα πραγματάκια τρίβω τα χέρια μου ;-)

      Διαγραφή
  3. Τι ωραία και πανεύκολη συνταγή Δανάη! Μια ερώτηση μόνο, πού βρίσκεις φρέσκια βανίλια;
    Για να σε ανταμείψω για την ωραία ιδέα που μας έδωσες σου στέλνω ένα μικρό βραβειάκι, αν θέλεις πέρνα να το παρλάβεις από εδώ http://protiforamamma.blogspot.gr/2015/09/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Έφη μου! Λοβούς φρέσκιας βανίλιας βρίσκεις στα βιολογικά και ίσως και σε μεγάλα μπαχαράδικα του κέντρου. Έχουν και κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ. Στα βιολογικά συνήθως μπορείς να βρεις και σε βαζάκι τα σποράκια, καθαρισμένα δηλ από τον λοβο που είναι πιο πρακτικό και πιο γρήγορο, αν και το καθάρισμα με το μαχαίρι του λοβού δεν είναι και τίποτα το δύσκολο!
      Τί βραβειο είναι αυτό; είμαι άσχετη! πάω να δω και ευχαριστώ! φιλιά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου