The Banana Series-Part 2 / Banana Pancake



Γειά και χαρά και καλό μήνα σε όλους σας!

Μπαίνοντας σιγά-σιγά στο φθινόπωρο, συνεχίζω τη σειρά των μπανανο-post με μία δεύτερη αγαπημένη συνταγούλα, την μπανανοτηγανίτα, ή αλλιώς κρέπα μπανάνας. Ξεκίνησα να την φτιάχνω στο σπίτι σε μια προσπάθειά μου να φάει η Ισιδώρα ολόκληρο το αυγό (γιατί στο βραστό απεχθάνεται τον κρόκο και τρώει μόνο τα ασπράδια!) συν τη μπανάνα που την είχε σταματήσει/βαρεθεί από μηνών. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και έτσι η μπανανοτηγανίτα καθιερώθηκε στο σπίτι μας ως το πιο συνηθισμένο απογευματινό σνακ της μικρής μας. Είναι πραγματικά όμως τόσο νόστιμη και αρωματική που πλέον την φτιάχνουμε και για εμάς, ειδικά για κάτι πιο τεμπέλικα πρωινά Κυριακής που δεν μας κυνηγούν το ρολόι και οι δουλειές.

Για την μπανανοτηγανίτα θα χρειαστούμε:

  • 1 αρκετά ώριμη μπανάνα (με μαύρες κηλίδες, ή αλλιώς 'λεοπάρ'!)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι καρύδας ή αλεύρι ολικής άλεσης. Ή τελοσπάντων οποιοδήποτε αλεύρι της αρεσκείας σας. Μπορείτε και να παραλείψετε εντελώς το αλεύρι, γίνεται μια χαρά και χωρίς
  • κανέλα  
  • λάδι καρύδας ή φρέσκο βούτυρο για το τηγάνισμα

Πολτοποιούμε καλά όλα μας τα υλικά στο multi, μέχρι να έχουμε έναν ρευστό χυλό. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για ελάχιστα λεπτά και φροντίζουμε το λάδι/βούτυρο να πάει παντού, χαμηλώνουμε περίπου στο 3 (η δική μου κουζίνα πάει μέχρι το 9) και ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι, αφήνοντάς το να πάει παντού, σε όλη την επιφάνεια. Το μυστικό της μπανανοτηγανίτας είναι το ψήσιμο σε ΠΟΛΥ χαμηλή φωτιά ώστε όχι μόνο να μην καεί χωρίς να ψηθεί, αλλά και να γίνει ενιαία, σαν κρέπα δηλαδή, και όχι μια άμορφη μάζα, τύπου scrambled eggs.
Μόλις βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά (έχει δηλαδή πάρει χρώμα και ξεκολλάει, 'κινείται', γλιστράει δηλαδή, χωρίς να διαλύεται στο τηγάνι μας αν το ανακινήσουμε ελαφρά) και είναι και συμπαγής από την επάνω, με μια φαρδιά μαγειρική σπάτουλα την γυρίζουμε από την άλλη. Την αφήνουμε να ροδίσει και κλείνουμε τη φωτιά.
Τρώγεται ωραιότατα σκέτη αλλά μπορείτε να κάνετε και πολλές παραλλαγές και προσθήκες. Να ρίξετε για παράδειγμα μέλι από πάνω και λίγη ακόμα κανέλα, ταχίνι, ψιλοκομμένη φρέσκια μπανάνα, θρυμματισμένο καρύδι ή άλλους ξηρούς καρπούς, σταφίδες....και γενικά ό,τι τραβά η όρεξή σας! Μια άλλη ιδέα είναι να αντικαταστήσετε την κανέλα στο μείγμα με σποράκια φρέσκιας βανίλιας. Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά μου φαίνεται ότι και η βανίλια θα δίνει εξίσου ωραίο άρωμα.







Εγώ με τη μικρή μου, φτιάχνουμε και σχήματα με κουπ-πατ και ενίοτε ταϊζουμε και τα playmobil ή τα σκατζοχειράκια μας, φτιάχνοντας φανταστικές ιστορίες!



Σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste


FACEBOOK

INSTAGRAM

Σχόλια

  1. Φανταστική!
    Θα την δοκιμάσουμε οποσδηποτε τα κυριακάτικα φθινοπωρινά μας πρωινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω πως παίζει να κυκλοφορεί ΠΑΝΤΟΥ στο διαδίκτυο, εγώ όμως την έβαλα γιατί είναι ωραία ιδέα και πανεύκολη (για μικρούς και μεγάλους) και γιατί τη νιώθω πολύ 'δική μου' πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία και πολύ θρεπτική ιδέα ;) Σκέφτομαι κάποια στιγμή να το δοκιμάσω στο φούρνο σε λαδόκολλα, ίσως με μικρά τσέρκια ώστε να χάσουν το σχήμα τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι άλλα μπανανα tips περικαλώ...το μπανανόψωμο δεν προλαβα να το δοκιμάσω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου