ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ #1


Καλημέρα όλη μέρα!

Δε συνηθίζω να γράφω για παιδικά βιβλία στο blog, αλλά μιας που, με αφορμή την παραπάνω φωτό, η φίλτατη Πωλίνα από το mama's warm nest με παρότρυνε να το κάνω, είπα 'γιατί όχι;'.

Το Σάββατο που μας πέρασε λοιπόν, πήραμε αυτά τα δύο βιβλιαράκια και έκτοτε δεν έχουμε σταματήσει να τα διαβάζουμε!

Από την Marianne Dubuc έχουμε και το πρώτο βιβλίο της σειράς με τον Ταχυδρόμο Ποντίκη το οποίο φυσικά αγαπάμε πολύ, και με τον ίδιο ενθουσιασμό εντάξαμε στη βιβλιοθήκη μας και αυτό τώρα, Το μεγάλο ταξίδι της οικογένειας Ποντίκη. Ένα βιβλίο, όπως και το προηγούμενό του, με υπέροχη, καρτουνίστικη, ευφάνταστη και γεμάτη χιούμορ εικονογράφηση που μας πηγαίνει ταξίδι με τον ταχυδρόμο Ποντίκη και την οικογένειά του. Η οικογένεια, ενώ βρίσκεται σε διακοπές καθώς το Ταχυδρομείο έχει κλείσει, αναλαμβάνει να παραδώσει διάφορα γράμματα σε ζώα που κατοικούν στα φανταστικά και τρισχαριτωμένα σπιτάκια τους σε μακρινούς τόπους, στο δάσος, στην έρημο, στη ζούγκλα, στην παραλία, στους πάγους, κοκ. Την ακολουθούμε και ανακαλύπτουμε μαζί της ένα σωρό πράγματα! Είναι ένα βιβλίο πολύ χαριτωμένο, έξυπνο και αστείο, ένα βιβλίο στου οποίου τις σελίδες, όχι μόνο το παιδί, μα και ο ενήλικας, θα σταθεί για αρκετή ώρα για να παρατηρήσει τις λογής λογής λεπτομέρειες της εικόνας και να πλάσει και τις δικές του φανταστικές ιστορίες.

Η Αστερόσκονη, από την άλλη, είναι ένα βιβλίο με τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα και ενέργεια. Με βαθιά και πιο φιλοσοφικά ερωτήματα, με μαγική εικονογράφηση, με δυνατά μηνύματα.
Γιατί η μεγάλη μου αδερφή λάμπει και είναι πάντα και σε όλα "αστέρι", ενώ εγώ όχι, αναρωτιέται η μικρή αδερφή κοιτάζοντας τον έναστρο ουρανό. Ποιά να είναι άραγε η δική μου θέση σε αυτόν τον κόσμο;
Ο αγαπημένος της παππούς τη βοηθά με τρυφερότητα να απαντήσει σε αυτά τα τόσο θεμελιώδη και γεμάτα αγωνία ερωτήματά της. Ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη και με ένα δυνατό μήνυμα: ο καθένας από εμάς είναι ένα αστέρι που λάμπει με τον δικό του μοναδικό τρόπο-αρκεί μόνο να το πιστέψει!
'Ενα πολύ όμορφο βιβλίο και ιδιαίτερα χρήσιμο σε οικογένειες στις οποίες υπάρχουν αδελφάκια που συχνά νιώθουν τη σύγκριση να βαραίνει τις πλάτες, τα συναισθήματα μα και τη μεταξύ τους σχέση.


Αυτά είχα να σας πω προς το παρόν,

Σας φιλώ με αγάπη,
αμελί ❤




Σχόλια

  1. Υπέροχη παρουσίαση Αμελί! Πολύ ωραίες επιλογές βιβλίων, την Αστεροσκονη την έβαλα στη λίστα μας ήδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου