Λαχταριστό γλυκό κατάψυξης

Καλημέρα όλη μέρα!

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ένα υπερ-λαχταριστό γλυκό κατάψυξης-ψυγείου. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι και μπάρες, απλά δεν διατηρούνται για πολλή ώρα εκτός ψυγείου, καθώς εύκολα λιώνει η σοκολάτα που έχουν ως επικάλυψη.
Το έχω φτιάξει άπειρες φορές και γίνεται πάντα ανάρπαστο. Έχει μια γεύση ιδιαίτερα πλούσια, είναι θρεπτικό και δεν περιέχει nasties, που λένε, με άλλα λόγια, ζάχαρη, γαλακτοκομικά, λευκό αλεύρι κλπ.



Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:
  • μια μικρή κούπα κάσιους
  • μια μικρή κούπα φουντούκια
  • μια μικρή κούπα χουρμάδες σε κομματάκια
  • μια μικρή κούπα αλεύρι καρύδας
  • μια μικρή κούπα αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι (γενικά οποιοδήποτε άλλο βούτυρο καρπών αγαπάτε) ή ακόμα καλύτερα συνδυασμό αυτών.
  • μερικές κουταλιές σούπας λάδι καρύδας (5-6)

Για την επικάλυψη:
  • 60 γρ. κακάο
  • 60 γρ. λάδι καρύδας
  • 80 γρ. μέλι
  • λίγο φυτικό γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη. Πολτοποιούμε και τους χουρμάδες με το αμυγδαλοβούτυρο μέχρι να γίνει κάτι σαν μια πάστα. Σε ένα μπωλ ενσωματώνουμε τα υλικά μεταξύ τους ρίχνοντας και το αλεύρι και το λάδι καρύδας. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας και τα ενώνουμε όλα μαζί (βγαίνει κάτι σαν μια κολλώδης πάστα) όσο γίνεται γιατί το μείγμα μας θα είναι και λίγο σαν χοντρά ψίχουλα, όχι δηλαδή απόλυτα ενιαίο. Αυτό όμως δεν μας πειράζει. Το στρώνουμε πατικώνοντάς το (σα να στρώναμε βάση για τάρτα) σε ένα μικρό τετράγωνο πυρέξ ή και σε δύο μικρότερα ορθογώνια αν μας βγαίνει πολύ χοντρή η βάση. Φτιάχνουμε την επικάλυψη της σοκολάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά μας σε σιγανή φωτιά για να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε πάνω από τη βάση τη σοκολάτα και τη στρώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη αρχικά για κάποιες ώρες για να σφίξει. Στη συνέχεια μπορούμε να το διατηρούμε και στο ψυγείο αλλά θεωρώ ότι διατηρείται καλύτερα στην κατάψυξη.
Κόβουμε σε μπαστούνια-μπάρες, άτεχνα κομμάτια ή όπως τελοσπάντων μας αρέσει, και απολαμβάνουμε!


υ.γ. τα ασπράκια που φαίνονται πάνω στη σοκολάτα, στις φωτογραφίες, είναι από την ψύξη του λαδιού καρύδας και όχι κάτι που έχω προσθέσει από πάνω εγώ.

Καλή Επιτυχία!

Με αγάπη,
αμελί


FACEBOOK

INSTAGRAM

Σχόλια