ημερολόγια κουζίνας #2

Η Άνοιξη μπήκε και όπως μπήκε βγήκε, ξεγλιστρώντας πονηρά και δίνοντας για άλλη μια φορά τη θέση της στην υγρασία, τη μούχλα και τη βροχή. Όμως ήρθε το Πάσχα και η διάθεσή μας είναι όμορφη ανεξαρτήτως καιρού, κάνουμε σχέδια, αλλαγές και διάφορα μικροπραγματάκια στο σπίτι και τρελαινόμαστε οικογενειακώς!
Αυτή την εβδομάδα ξεφορτωθήκαμε επιτέλους την άχρηστη για εμάς -αφού δεν άναβε ποτέ- τηλεόραση και το μισητό έπιπλό της μια και έξω και νιώσαμε καλύτερα, πιο απελευθερωμένοι και κάτι σαν αποτοξινωμένοι! Η παρουσία της και μόνο χάλαγε την αύρα και την ενέργεια του σπιτιού μας. Αυτός ο μαύρος και άσχημος όγκος που μάζευε σκόνη και σκόρπιζε αρνητικούς συνειρμούς είναι επιτέλους παρελθόν!

Πέρα από αυτά, ξαναθυμήθηκα τελευταία τα αγαπημένα μπισκοτάκια Anzac, τα έφτιαξα 2, 3 φορές και βέβαια εξαφανίστηκαν! Δεν είναι Πασχαλινά αλλά παντός καιρού μπισκοτάκια που έχουν ενδιαφέρουσα ιστορία και που φτιάχνονται πανεύκολα! Περισσότερα για τα μπισκότα Anzac καθώς και για τη συνταγή τους διαβάστε εδώ, σε αυτό το αγαπημένο food blog 


Η μόνη δική μου παρέμβαση ήταν ότι αντικατέστησα τη μαύρη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας την οποία λατρεύω για τη 'σκονένια' υφή της και την καραμελένια γεύση της! Είναι επίσης πολύ πιο υγιεινή ως επιλογή, καθώς έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το μισό βασικά ποσοστό από αυτό της ζάχαρης που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο, πράγμα που συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και στη μακροπρόθεσμη αίσθηση κορεσμού. Η ζάχαρη καρύδας, συγκριτικά με την λευκή και την καστανή ζάχαρη, είναι επίσης πλουσιότερη σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως φώσφορο, κάλλιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο. Έχει, τέλος, καλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες B και C, ενώ περιέχει και 17 αμινοξέα! 

Τη συνταγή θα ήθελα να την δοκιμάσω και με βούτυρο/λάδι καρύδας αντί για βούτυρο γάλακτος, γιατί έχω την αίσθηση ότι θα έχει εξίσου ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν φτιάξετε τα μπισκοτάκια με φρέσκο βούτυρο το σπίτι σας θα μοσχοβολάει στην κυριολεξία! Συνοδεύουν πολύ ωραία τσαγάκια, καφεδάκια και γενικά παντός είδους ζεστά ροφήματα!





Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε και περιμένω εντυπώσεις!

σας φιλώ, xoxo & stay inspired!
Namaste

Σχόλια

  1. Δανάη μου τα τσάκισα…
    Τα έφαγα όλα και περιμένω πως και πως να πάρω υλικά να τα φτιάξω κι εγώ.!!!
    Είναι πεντανόστιμα και μυρωδάτα!!
    Μπήκαν στη λίστα με τα must!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλήθεια;; πολύ χαίρομαι!! είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξεις και δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις!! και πραγματικά είναι εθιστικά, χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου